top of page
Posturi interesante:

Modalitati prin care uleiul de Neem va imbunatateste pielea

Copacul Neem este un pom vesnic verde si se intalneste in India, Asia de Sud Est si zone din Africa. Aproape toate partile din acest pom au calitati medicinale. Multe dintre aceste calitati joaca un rol important pentru ingrijirea pielii. Acest ulei de Neem are proprietati antivirale, antibacteriale, analgezice, antiinflamatoare si antimicrobiene.


Ulei de Neem pentro o piele mereu tanara

Uleiul de Neem este folosit pentru piele deoarece este plin de nutrienti. Acesta contine un nivel foarte ridicat de antioxidanti care ajuta la protejarea pielii de la daunele cauzate de mediul inconjurator. Acest produs naturist contine carotenoide care constau in compusi antioxidanti care protejeaza pielea de actiunea radicalilor liberi. Produsul este bogat in acizi grasi importanti si vitamina E si este usor absorbit in piele, fara a o lasa grasa. Odata ce este absorbita, aceste proprietati puternice ajuta la intinerirea celulelor pielii si ajuta la restabilirea elasticitatii.


Atunci cand este folosit cu regularitate, acest amestec de compusi, fac uleiul de Neem perfect pentru netezirea ridurilor si a liniilor fine in timp ce ajuta la prevenirea semnelor imbatranirii. Saturatia de antioxidanti si vitamina E ajuta la restaurarea pielii deteriorate si la echilibrarea nuantei pielii.


Uleiul de Neem este ideal pentru pielea predispusa la acnee deoarece acesta poate ajuta la stoparea iritatiei si inflamatiei, la curatarea tenului si la indepartarea bacteriilor de la suprafata care pot cauza mai multe eruptii. Acest preparat contine un compus asemeni aspirinei care ajuta in bolile acneice prin vindecarea tenului si reducerea rosetii. Acidul continut de acest produs naturist se spune ca previne si trateaza cicatricele de la acnee. De asemenea este un foarte bun exfoliant si poate fi folosit ca o masca de fata pentru a indeparta impuritatile si porii inchisi.


Eczemele sunt boli inflamatorii ale tegumentului, caracterizate prin piele foarte iritata, uscata si rosie. In cazurile extreme, pielea devine dura, se poate crapa si poate cauza infectii secundare. Cauza primara pentru eczeme se regaseste in genele noastre deci acestea tin de familie. Uleiul de Neem poate usura simptomele eczemei dar nu pot vindeca cauza primara. Insa, datorita abilitatii acestora de a reduce inflamatia si poate usura suferintele cauzate de eczeme. Componentele antiinflamatorii din acest ulei de Neem ajuta la alinarea suferintelor prin inhibarea producerii si eliberarii altor iritanti.


Emolientii sunt ceea ce dermatologii recomanda pentru eczeme. Substantele umplu gaurile si fisurile la piele, previn pierderea de umezeala si restabilesc bariera de protectie. Deoarece acest ulei este bogat in acizi grasi si vitamina E, poate penetra cu usurinta straturile exterioare ale pielii si este extrem de eficient in vindecarea pielii uscate si deteriorate. Are proprietati antiseptice puternice care vor ajuta la alungarea bacteriilor si implicit vor proteja pielea de infectii. In concluzie,trebuie sa aveti acest produs printre alte produse de ingrijire a pielii. Sursa articol: http://cosmetice-bio.net/produs/ulei-de-neem/

bottom of page